Všetci poznáme tú kyslú a zároveň slanú chuť, k tomu domáca zabíjačková kaša, pečivo a horčica. Perfektné. A práve tá kyslá chuť je spôsobená octom, v ktorom sú uhorky zaliate a ocot je potencionálnym rizikom pre zubnú sklovinu. Štúdie ukazujú, že konzumácia uhoriek ,viac ako jedenkrát denne, zvyšuje riziko opotrebenia zubnej skloviny o 85%. Väčšina z nás nekonzumuje uhorky ako doplnok jedla, viac ako raz denne, to ich maškrtenie “len tak”, ako snack, by mohol byť problém, je to nenápadnejšie, ale efekt je rovnaký.
Existuje viac kmeňov z rodu Haemophilus. Za invazívne nákazy je zodpovedný práve typ B, ktorý je rezistentný voči viacerým…
Mudr. Anna Matušková
V sezóne 2013-2014 sme začali očkovať proti chrípke od októbra 2013 a očkovať budeme do konca februára 2014. V lekárňach sú...
MUDr. Anna Matušková
Noc čo noc sprevádzajú náš spánok. Komunikácia podvedomia s našou mysľou. To, po čom túžime, sa mnohokrát premieta do našich…
Simona Kozinková
NOVINKA