join us

Malí

pacienti

Väčší

pacienti

Najväčší

pacienti

Najlepšie a najhoršie jedlá pre vaše zuby - Uhorky

Všetci poznáme tú kyslú a zároveň slanú chuť, k tomu domáca zabíjačková kaša, pečivo a horčica. Perfektné. A práve tá kyslá chuť je spôsobená octom, v ktorom sú uhorky zaliate a ocot je potencionálnym rizikom pre zubnú sklovinu. Štúdie ukazujú, že konzumácia uhoriek ,viac ako jedenkrát denne, zvyšuje riziko opotrebenia zubnej skloviny o 85%. Väčšina z nás nekonzumuje uhorky ako doplnok jedla, viac ako raz denne, to ich maškrtenie “len tak”, ako snack, by mohol byť problém, je to nenápadnejšie, ale efekt je rovnaký.



ODPORÚČAME

Haemophilus imfluenzae

Existuje viac kmeňov z rodu Haemophilus. Za invazívne nákazy je zodpovedný práve typ B, ktorý je rezistentný voči viacerým…

Mudr. Anna Matušková

Očkovanie proti chrípke

V sezóne 2013-2014 sme začali očkovať proti chrípke od októbra 2013 a očkovať budeme do   konca februára 2014. V lekárňach sú...

MUDr. Anna Matušková

Viem čo chcem a idem si za tým!

Noc čo noc sprevádzajú náš spánok. Komunikácia podvedomia s našou mysľou. To, po čom túžime, sa mnohokrát premieta do našich…

Simona Kozinková

POŠLI NÁM TVOJ TIP NA ČLÁNOK

Poslať TIP na článok alebo článok.




NOVINKA

ND APLIKÁCIE


bmi index

BMI index

Index telesnej hmotnosti.




bmi index

Alkohol test

Test na obsah alkoholu v krvi.


Obsah alkoholu vo víne: 10-12%, obsah alkoholu v pive: 3-5%

Prvý alkohol:



Druhý alkohol:



Tretí alkohol:



EšTE POTREBUJETE



ND JEDLO