Napríklad, také karamelové cukríky. Sú mäkké a lepkavé, bez problémov sa preto zachytávajú na zuboch, alebo medzi zubami, na nezdravo dlhú dobu a pripravujú tak baktériam hostinu. Čo by nebol problém, keby baktérie nepoužívali tento cukor na produkovanie kyselín, ktoré poškodzujú ochrannú vrstvu zubnej skloviny. Opäť tá istá rada, nevzdávajte sa cukríkov, konzumujte ich s mierou a umývajte si zuby.
Materské mlieko je najoptimálnejšou a prirodzenou výživou dieťaťa do veku 6 mesiacov, kryjúcou potrebu bielkovín, cukrov…
MUDr. Anna Matušková
Je fyziologický zdravotný stav , ktorý začína počatím, t.j. oplodnením vajíčka spermiou a končí pôrodom dieťaťa, novorodenca…
Mudr. Anna Matušková
Mnohí ľudia považujú za ideálnu čerstvú zeleninu zo záhrady, pričom čerstvosť je pri kúpe potravín významným faktorom…
Admin
NOVINKA